СПЕЦИФИКИ НА БЕЗКОФЕИНОВО КАФЕ, ЦЕНАТА И ХРАНИТЕЛНАТА МУ СТОЙНОСТ

Хранителната стойност на хубавото безкофеиново кафе, цената му и неговите специфики често са почти идентични с тези на обикновеното кафе, с изключение на съдържанието на кофеин. Вкусът и миризмата обаче могат да станат малко по-меки, а цветът може да се промени в зависимост от използвания метод при обработката на безкофеиново кафе, цената на което е съобразена с процеса. Това може да направи кафето без кофеин по-приятно за тези, които са чувствителни към горчивия вкус и миризмата на обикновеното кафе.

КОФЕИН В БЕЗКОФЕИНОВО КАФЕ, ЦЕНАТА, КОЯТО “ПЛАЩАМЕ” ПРИ УПОТРЕБАТА МУ

Безкофеиново кафе цена, която си струва 1

Безкофеиново кафе цена, която си струва да платите

Колко кофеин има в безкофеиново кафе? Цената е почти същата с това на кофеиновото, но наистина ли кофеинът е изцяло премахнат от първото? Всъщност всяко безкофеиново кафе, цената на което често е идентична с тази на кофеиновото, съдържа различни количества кофеин, обикновено около 3 mg на чаша. Ново проучване установява, че всяка нормална чаша безкофеиново кафе, цената на което е съобразена с продукта съдържа 0–7 mg кофеин. От друга страна, средна чаша обикновено кафе съдържа около 70-140 mg кофеин, в зависимост от вида кафе, метода на приготвяне и размера на чашата (така както това е съобразено и с безкофеиново кафе, цената му и неговите характеристики).

ДЕФИНИЦИЯ НА БЕЗКОФЕИНОВО КАФЕ, ЦЕНАТА И ОТЛИКИТЕ МУ В СРАВНЕНИЕ С ОБИКНОВЕНОТО

По дефиниция безкофеиново кафе, цената на което е съобразена с предлаганото качество, е пълно с антиоксиданти и съдържа много и разнообразни хранителни вещества. Най-големият източник на антиоксиданти в много диети, разпространени в западния свят, всъщност е именно продуктът безкофеиново кафе. Цената му и предимствата пред консумацията на обикновено кафе са разгледани в настоящия текст. Когато говорим за безкофеиново кафе, цената и качествата му, знаем, че това кафе често съдържа подобни количества антиоксиданти като тези при обикновеното кафе, но в отделни случаи те могат да бъдат и до 15% по-ниски. Тази разлика най-вероятно се дължи на малка загуба на антиоксиданти по време на процеса на декофеинизиране на безкофеиново кафе, цената му е съобразена с процесите. Основните антиоксиданти в обикновеното кафе и кафето без кофеин са хидроканелените киселини и полифенолите.

СПЕЦИФИКИ НА БЕЗКОФЕИНОВО КАФЕ, ЦЕНАТА И ХРАНИТЕЛНАТА МУ СТОЙНОСТ

КОФЕИН В БЕЗКОФЕИНОВО КАФЕ, ЦЕНАТА, КОЯТО “ПЛАЩАМЕ” ПРИ УПОТРЕБАТА МУ

ДЕФИНИЦИЯ НА БЕЗКОФЕИНОВО КАФЕ, ЦЕНАТА И ОТЛИКИТЕ МУ В СРАВНЕНИЕ С ОБИКНОВЕНОТО