ВАШЕТО БЕЗКОФЕИНОВО КАФЕ ОТ CAFETERIA

Безкофеиново кафе 1

Безкофеиново кафе от Cafeteria

Търсите безкофеиново кафе? Попаднали сте на правилното място. В последните години употребата на безкофеиново кафе значително нарасна и все повече хора започнаха да залагат на него като отличен заместител на безценната кофеинова напитка. Сигурно се питате какви са ползите от това да пием безкофеиново кафе вместо обикновеното, с което сме свикнали и което ни дава енергия и ни ободрява и в най-натоварените дни. Кафе пият почти всички хора почти всеки ден, то е една от най-предпочитаните напитки. Какво обаче е безкофеиново кафе? Какво не знаете за него? Ние от CAFETERIA държим нашите клиенти да бъдат запознати и информирани, за да направят правилен избор. Ние вярваме, че информираният клиент е доволен клиент и затова сме тук, за да отговорим на всички въпроси. CAFETERIA предлага на своите клиенти не само богато разнообразие от безкофеиново кафе, сред което да изберете точно онова, което ви импонира, харесвате вкуса и аромата му и се наслаждавате на всяка глътка, а и пълна информация за предлаганото от нас безкофеиново кафе. Така че ако се интересувате от безкофеиново кафе, искате да научите повече за него и да се сдобиете с уникално вкусно висококачествено и ароматно безкофеиново кафе, вие сте на точното място. Ние от CAFETERIA сме насреща да ви съдействаме при избора, превръщайки се във ваш ценен партньор, на когото можете безрезервно да разчитате. Но да започнем отначало.

КАКВО Е БЕЗКОФЕИНОВО КАФЕ?

За да можем да говорим за безкофеиново кафе, съдържанието на кофеин трябва да е премахнато на минимум 97%. Това е процентното отношение от общото съдържание на кофеин, което при различните видове и сортове е между 0,4 и 4%. Процесът на производство на безкофеиново кафе се нарича декофеинизиране. Декофеинизирането може да започне едва след като кафените зърна са преминали процес на обработка – т.е. черешката и пергаментът, които ги покриват, са отделени. Премахването на кофеина от кафеените зърна се постига по различни начини, които са безвредни за здравето. Общото между всички начини е на производство на безкофеиново кафе е, че кофеинът винаги се извлича от зелените, сурови зърна на кафето. В процеса по производство на безкофеиново кафе винаги се използва вода. Водата извлича всички разтворими вещества от кафените зърна и наред с кофеина се премахват протеините и захарите. Освен водата в производството на този вид кафе участват още елементи, които да гарантират, че полученото безкофеиново кафе ще запази всичките си качества като аромат и уникален вкус.

Безкофеиново кафе 2

Безкофеиново кафе – качество и вкус

ОТКЪДЕ ЗАПОЧВА ИСТОРИЯТА НА ВАШЕТО БЕЗКОФЕИНОВО КАФЕ?

Безкофеиново кафе се появавя за първи път в историята сравнително късно в началото на XX век. Първият успешен опит за направа на безкофеиново кафе, който се използва в кафеиндустрията, се появява през 1903 г. Той е измислен от немския търговец Лудвиг Розелиус и от неговите колеги. Както много изобретения в човешката история, и това е плод на случайност. Розелиус установил, че пратка кафе, която паднала в морето и се напоила с морска вода, в изгубила кофеина си, но за негова сметка е запазила в огромна степен вкусовите си качества. След още опити и тестове Розелиус патентова процеса на направа на безкофеиново кафе три години по-късно. Тогава кафето било третирано с пара от различни киселини или основи, а след това с помощта на бензен като разтворител бил извличан и кофеинът. Днес при производство на безкофеиново кафе този процес не се използва, тъй като бензенът е канцерогенен. Днес процесът по направа на безкофеиново кафе е надграден и тъй като кафето кафето съдържа над 1000 химични вещества при производство на безкофеиново кафе се търси максималното запазване на неговите вкусови качества. Любопитен факт е, че някои хора твърдят, че Розелиус търсел начин да произведе безкофеиново кафе, защото бил убеден, че баща му е починал от прекомерна употреба на кафе с кофеин. До днес тази история за направата на безкофеиново кафе остава мит.

ПОЛЕЗНО ЛИ Е НАШЕТО БЕЗКОФЕИНОВО КАФЕ?

Безкофеиново кафе 3

Безкофеиново кафе – изберете при нас

Дали обаче след подобен тип обработка вашето безкофеиново кафе ще запази своите качества? Дали то изобщо е полезно за вас? Отговорът е да. Предлаганото от нас безкофеиново кафе притежава съставки като антиоксиданти и хранителни вещества, сред които витамини и минерали, които се съдържат и в кафето с кофеин. То е полезно за вашия черния дроб и може да окаже благотворно влияние върху сърцето ви. И не само това! В големи количества кофеинът вреди на нервната система, може да допринесе за окисляването на организма, да повлияе негативно върху сърдечносъдовата система. Ето защо вашето безкофеиново кафе е отлична алтернатва. Кофеинът има и своите полезни качества и затова трябва да знаете, че няма безкофеиново кафе без никакъв кофеин. В малки количества вие всъщност печелите и от него. Също така този вид кафе е полезно за черния дроб. Известно проучване показва, че хората, които пият безкофеиново кафе, имат по-ниски нива на чернодробни ензими от онези, които пият нормално кафе повече от 2 пъти на ден. Нивата на възпаление в организма също са по-ниски, когато пием кафе без кофеин. Още повече – то намалява риска от рак на простатата. Това се дължи на антиоксидантите в избраното от вас безкофеиново кафе, които се борят със свободните радикали в тялото. Ако още се колебаете дали да изберете безкофеиново кафе, чуйте и това. Това кафе намалява риска от диабет. Някои учени смятат, че ежедневното пиене на 2 чаши безкофеиново кафе намалява риска от поява на диабет тип 2 с около 33%. Така че отговорът на въпроса дали, залагайки на безкофеиново кафе, вие правите добър и полезен за вашето здраве избор, е да. А ние от CAFETERIA сме насреща да ви съдейства при избора.

Безкофеиново кафе 4

Безкофеиново кафе – разнообразие от видове

CAFETERIA И РАЗНООБРАЗИЕ ОТ БЕЗКОФЕИНОВО КАФЕ

Сигурно се питате и кой може да пие безкофеиново кафе? Тук отговорът е – всеки, който пожелае. CAFETERIA предлага на своите клиенти разнообразие от различни видове безкофеиново кафе, за да можете да изберете най-подходящото за вас. Ако имате здравословна причина, поради която ви е препоръчано да пиете безкофеиново кафе, ако имате определени заболявания, бременност или друга физиологична причина, при нас ще намерите висококачествено безкофеиново кафе на отлични цени. Ако пък просто искате да опитате и да се насладите на кафе без кофеин, CAFETERIA е насреща да посрещне вашите нужди и желания. Независимо дали опитвате безкофеиново кафе за първи път, или за вас то е ароматна рутина, свържете се с нас още сега и направете своя избор.

ВАШЕТО БЕЗКОФЕИНОВО КАФЕ ОТ CAFETERIA

КАКВО Е БЕЗКОФЕИНОВО КАФЕ?

ОТКЪДЕ ЗАПОЧВА ИСТОРИЯТА НА ВАШЕТО БЕЗКОФЕИНОВО КАФЕ?

ПОЛЕЗНО ЛИ Е НАШЕТО БЕЗКОФЕИНОВО КАФЕ?

CAFETERIA И РАЗНООБРАЗИЕ ОТ БЕЗКОФЕИНОВО КАФЕ