Ако сте жена и сте решили да изненадате половинката си с нещо съблазнително в събота сутрин, продължавайте да четете. Вероятно в отговор на тази изненада той ще има нужда от енергия. Да, ще я получи и ще бъде вкусно!

Но преди да дръпнем завесата, нека се замислим, има ли нещо по-хубаво от ароматно кафе, поднесено с много нежност и красота от любим човек? Според нас има – протеинов мока сладкиш за закуска! Кафето и рецептата за протеинов мока сладкиш от нас, останалото оставяме на въображението ;)

Този здравословен и изключително вкусен десерт е чудесен за закуска и дава бърз енергиен тласък(безценен в събота сутрин).

ПРОДУКТИ:

3 лъжици (90 грама) ванилов протеин на прах
½ чаша (40 гр.) неподсладено какао на прах (измерено правилно)
½ чаша (50 грама) обикновени овесени ядки
2 супени лъжици мед (или друг подсладител, на вкус)
1 чаша (200 мл) кафе, охладено до стайна температура

ПРИГОТВЯНЕ:

Застелете малка тава с хартия за печене. В голяма купа разбъркайте протеиновия прах, какаото на прах, овесените ядки и меда. Накрая прибавете студеното кафе до получаването на еднородна смес. Прехвърлете сместа в приготвената тава и равномерно я разстелете с шпатула. Охладете най-малко 2 часа или докато сте втвърди, след което нарязвате на барове.

Важно: Не всички протеини на прах абсорбират течности или тежат еднакво. Ако сместа не ви се получава, импровизирайте с количествата протеин и кафе.

Баровете стават крехки, дори и ако се изяждат директно от хладилника. За по-твърди барове, замразявайте 10-20 минути преди да ги хапнете. За по-изявен аромат на кафе може да използвате двойно еспресо, а ако ще не сте си взели, разгледайте нашите кафе предложения тук.

Успех и до скоро!

Вижте още: евтини капсули за кафе