Хубавото кафе на зърна е с доказан произход

Хубаво кафе на зърна качество 1

Хубаво кафе на зърна (качество) – Poli Roasters Classico Beans

За да бъде хубаво кафето на зърна, то трябва да е отглеждано в благоприятни условия. Почвата, климатът, температурата, дори слънцето, което го огрява оказва влияние върху вкуса, интензитета и аромата на хубавото кафе на зърна. Ето защо доказаните брандове започват създаването на кафените си смеси, първо, с подбора на производител, а някои дори го произвеждат сами, за са сигурни в резултата.

Всички знаем най-известните райони за отглеждане и производство на хубаво кафе на зърна, но знаете ли, че плантациите трябва да бъдат сертифицирани, за да гарантират качеството, което ни предлагат. Разбира се, не е задължително плантациите да бъдат огромни “полета”, но задължително трябва да отговарят на определени стандарти.

Някои брандове дори предпочитат да изберат хубаво кафе на зърна от малки семейни ферми. Други пък стигат още по-далеч, подбирайки хубаво кафе на зърна (в буквалния смисъл) от свободно растящи растения, най-често в горите на Етиопия, което преминава съответните тестове за качество. Наясно сме, че няма как да отидете до горите на Етиопия за хубаво кафе на зърна, но можете да обърнете внимание на произхода му при следващата си покупка.

Хубавото кафе на зърна е перфектно изпечено

Един от най-важните етапи за превръщането на кафените зърна в хубаво кафе на зърна е именно изпичането. Точно там, в барабана, се случва магията, която прави разликата между хубаво кафе на зърна и “просто кафе”.

Хубаво кафе на зърна (качество) 2

Хубаво кафе на зърна (качество) – KIMBO KOSEˊ CHICCO VERDE

Знаете ли, че за различните сортове кафе се прилагат различни технологии на изпичане, за да се наслаждавате на хубаво кафе на зърна ? Това се дължи на факта, че те се различават по своите характеристики, като вкус, аромат, дори цвят, и вниманието, от което се нуждаят е различно.

А знаете ли, че произходът на кафето, оказва влияние на начина на изпичане ? За щастие производителите на хубавото кафе на зърна знаят. И затова технологиите, които прилагат за изпичането на всеки сорт и вид са различни. Така например, за да се насладите на хубаво кафе на зърна от Колумбия ще е нужно използването на по-висока температура при печенето, отколкото при кафето от Етиопия, защото влажността в зърната кафе е различна.

Степента на изпичане също оказва влияние при създаването на хубаво кафе на зърна. По-тъмният цвят води до по-слаба киселинност и по-горчив вкус, което пък е отличителна черта на някои брандове, предлагащи хубаво кафе на зърна (въпрос на предпочитания).

По-светлият цвят пък, съответно и по-слабата степен на изпичане, осигуряват по-мек и наситен аромат и по-малко горчив вкус за запомнящо се, хубаво кафе на зърна.

Степента на изпичане би трябвало да е упомената на опаковката, така че просто ѝ обърнете внимание, търсейки хубаво кафе на зърна.

Хубавото кафе на зърна е с доказан произход

Хубавото кафе на зърна е перфектно изпечено