Митове, свързани с историята на кафето

Имайки предвид, че не може конкретно да се определи историята на кафето, митовете свързани с нея не са

Историята на кафето митове 1

Историята на кафето митове, които трябва да знаете

никак малко. Ние от CAFETERIA.bg се постарахме да ви разкажем най-интересните от тях.

  • Историята на кафето започва в днешна Турция, защото “турското кафе” няма аналог – това твърдение със сигурност можем да определим като мит, защото според проучванията историята на кафето започва много преди то да достигне днешна Турция. Да, турското кафе е придобило сериозна популярност из целия свят, но историята на кафето не започва с него.
  • Историята на кафето е започнала в манастирите, а монасите са били първите майстори на кафе – една от легендите за историята на кафето разказва, че монах е хвърлил в огъня подарените му един монашески пастир зърна, и така бил привлечен от аромата му. Това може да е добра история на кафето, относно неговото приготвяне, но със сигурност не е и началото на историята на кафето като цяло.
  • Историята на кафето започва с “откриването му” от различни животни (кози, птици) – дори да има много романтичен и фантастичен нюанс в този тип разкази за кафето, ние няма как да се съгласим с тях. Според последните проучвания, проведени в Университета в Мичиган историята на кафето няма как да започва с “откриването” му от животни, тъй като съдържанието на киселини и кофеин в него действа отблъскващо на силното им обоняние.

Факти, свързани с историята на кафето

Историята на кафето митове 2

Историята на кафето митове, които може да не сте чували

За разлика от митовете, свързани с историята на кафето, то фактите са далече по-малко и по-обрани като информация. Това, разбира се е напълно разбираемо, имайки предвид колкото отдавна всъщност е започнало всичко.

  • Историята на кафето започва в Етиопия – дори да не можем да определим конкретно “родно място” на кафето и съответно начало на историята му, то със сигурност можем да твърдим, че историята на кафето започва в Етиопия. Интересното е, че са открити рисунки в етиопски пещери, които показват “приготвянето на напитка от дребни зърна”.
  • Историята на кафето включва забраняването му със закон – заради стимулиращия ефект на горещата напитка, кафето е било забранено за консумация със закон през 1511г. в Мека, а през 1535 г. в Кайро. Въпреки това, историята на кафето продължила да се развива в двата града.

 

Разгледайте нашите оферти за кафе кимбо.

 

Митове, свързани с историята на кафето

Факти, свързани с историята на кафето