Обичаи свързани с историята на кафето

Начинът ни на живот се отразява по интересен и приказен начин и в обичаите, които пазим и почитаме.

Някои от легендите свързани с кафето, правят точно такава връзка, опитвайки се да придадат повече реализъм на конкретна легенда.

Като обичаи свързани с историята на кафето можем да определим гледането на кафе. Днес този “ритуал” се смята по-скоро за наивна игра, докато в миналото черната енергизираща напитка се е използвала

История на кафето - обичаи 1

История на кафето – обичаи, които да спазваме

целенасочено за свързване с боговете. Една от легендите за кафето, поддържа точно тази версия и по-точно как само с тази напитка боговете отправяли послания към шаманите на племето.

Друг обичай, свързан с историята на кафето, на който сме свидетели и в наши дни е поставянето на използваното кафе в почвата на растенията. Една от легендите, свързани с кафето, разказва, че използваното кафе не бива да се изхвърля, защото боговете ще се разсърдят. Така, хората започнали да му намират други приложения. Днес обичаят – използваното кафе да се поставя в почвата на растенията е широко разпространен, въпреки че легендата за кафето и боговете не е много известна.

Най-големият почитател на кафето и историята на кафето – CAFETERIA.bg

Предполагаме, че не сме единственият, но със сигурност сме един от най-големите почитатели на кафето и съответно историята на кафето. Смело може да заявим, че сме запознати с почти всички митове, легенди и факти свързани с историята на кафето, защото то е не само наша работа, но и наша страст.
Избирайки брандовете и видовете кафе, които да предложим на клиентите си, ние се интересуваме не само от историята на кафето на съответния бранд, но и от самия бранд. Някои от тях създават собствени

История на кафето - обичаи 2

История на кафето – обичаи останали от миналото

плантации, други се доверяват на малки семейни ферми, а трети дори стигат по-далече в своята история на кафето, подбирайки първокласни диворастящи семена. Всяка подробност от съвременната история на кафето на съответния бранд има значение за вкуса и аромата, които то носи. Затова, няма как да останем безучастни и да не се постараем да разберем всичко за произхода и историята на кафето, което ви предлагаме.

Независимо коя легенда за историята на кафето ви допада най-много, или кой бранд ви допада най-много, имайки предвид неговата съвременна история на кафето му, то с CAFETERIA.bg можете да бъдете спокойни за качеството, което ще получите. Доверете се на професионализмът ни, а ние ще се погрижим да получите перфектната чаша кафе.

В случай, че имате нужда от допълнителна информация, лесно можете да ни откриете на 0885 47 06 06  |  info@cafeteria.bg

Вижте нашите предложения за кафе машина с капсули.

Обичаи свързани с историята на кафето

Най-големият почитател на кафето и историята на кафето – CAFETERIA.bg