КОНСУМАЦИЯ НА КАЧЕСТВЕН ЗЕЛЕН ЧАЙ И ПРЕВЕНЦИЯ СРЕЩУ РАК

Въпреки че доказателствата са смесени и противоречиви, изследването свързва пиенето на качествен зелен чай с намален шанс за развитие на някои видове рак като рак на белия дроб или рак на яйчниците. Изследване от 2020 г. установява, че докато експерименталните изследвания показват скромен благоприятен ефект, учените не могат да заключат никакви последователни ефекти на качествен зелен чай върху общата вероятност от рак. Проучване от 2020 г. показва, че консумацията на качествен зелен чай е свързан с по-ниски нива на определени маркери, свързани с болестта на Алцхаймер при хора без настоящи известни когнитивни проблеми.

КАЧЕСТВЕН ЗЕЛЕН ЧАЙ И СВЕЖИЯТ ДЪХ

Консумация на качествен зелен чай 1

Ползи от консумацията на качествен зелен чай

Проучване от 2021 г. установи, че пиенето на качествен зелен чай или използването на екстракт от качествен зелен чай може да бъде свързано с по-добро орално здраве и свеж дъх. Така консумацията на качествен зелен чай оказва както здравословно, така и благоприятно в комуникационен план влияние върху живота ни.

КАЧЕСТВЕН ЗЕЛЕН ЧАЙ И НИВОТО НА КРЪВНАТА ЗАХАР

Преглед от 2020 г. установява, че употребата на качествен зелен чай може да помогне за намаляване на кръвната захар по време на строги диети в краткосрочен план, но не изглежда да има ефект върху кръвната захар или инсулина в дългосрочен план. Проучване от 2021 г. сред възрастни китайци също предполага 10% по-нисък шанс за смърт от диабет тип 2 за тези, които пият качествен зелен чай ежедневно.

В заключение добре е да помислим за храните и напитките, които консумираме в ежедневието си. Правилният хранителен режим и добрата хидратация могат да се окажат изключително важни за цялостния ни начин на живот и да повлияят на здравето, външния ни вид и дори на аспекти от комуникацията ни в личен и работен план. Ето защо е добре да се храним здравословно, да консумираме редовно напитки като качествен зелен чай и да държим на здравето и визията си. Повече за зеления чай и какъв именно да изберете за себе си можете да научите на https://www.cafeteria.bg/

КОНСУМАЦИЯ НА КАЧЕСТВЕН ЗЕЛЕН ЧАЙ И ПРЕВЕНЦИЯ СРЕЩУ РАК

КАЧЕСТВЕН ЗЕЛЕН ЧАЙ И СВЕЖИЯТ ДЪХ

КАЧЕСТВЕН ЗЕЛЕН ЧАЙ И НИВОТО НА КРЪВНАТА ЗАХАР