Топъл шоколад
Топъл шоколад мммммм вкусно!
Сладката тайна на какаовото дърво е открита преди повече от 3000 години в дълбоките джунгли на Централна и Южна Америка. Прахът, добиван от стриването на шушулките му,е имал всевъзможни приложения както в кулинарията и медицината, така и в множество ритуали. Пътят на какаото от местна подправка до неповторимо сладко лакомство,с което сме запознати днес, преминава през различни континенти и култури.
Какаото акостира на европейска земя през XVI век. Колумб е първият,донесъл непознатото растение на Стария континент,но заслугата за любовта към него е на испанският мореплавател Ернан Кортес. Той експериментирал с напитката като добавил тръстикова захар и разнообразни подправки,за да направи вкуса и по-привлекателен.
Така какаовата напитка с канела и ванилия се превърнала в новата европейска мода. Поради скъпият внос на растението до континента,първоначално новото изкушение било консумирано само от аристократичната класа. Консумацията на какаовата напитка изисквала специален протокол,включващ специален протокол и поднос.
Опитайте нашите предложения за топъл шоколад само в cafeteria.bg