Кафе безкофеин за Nespresso

  • Купи Детайли Quick View
  • Купи Детайли Quick View
  • Купи Детайли Quick View
  • - 20%
    Купи Детайли Quick View
  • Купи Детайли Quick View
  • Купи Детайли Quick View
  • Без наличност
    Детайли Quick View
  • Купи Детайли Quick View
  • Купи Детайли Quick View
  • - 15%
    Купи Детайли Quick View
  • Купи Детайли Quick View
  • Купи Детайли Quick View
  • Без наличност
    Детайли Quick View
  • Купи Детайли Quick View
  • Купи Детайли Quick View

Кога приемаме едно кафе за безкофеиново кафе?

За да се счита едно кафе за безкофеиново, съдържанието на кофеин трябва да е премахнато на минимум 97%. Това е от общото съдържание на кофеин, което при различните видове и сортове варира от 0,4 до над 4%. Декофеинизирането може да започне след като зърната са преминали процес на обработка – т.е. черешката и пергаментът, които ги покриват, са отделени.

Премахването на кофеина от кафеените зърна се постига по различни начини, които са относително безвредни за здравето. Понякога обаче те могат да понижат качеството на кафето. Общото между всички начини е, че кофеинът винаги се извлича от зелените, сурови зърна на кафето. И за целта винаги се използва вода.

Само вода обаче не е достатъчна.

Водата извлича всички разтворими вещества от кафените зърна – наред с кофеина се премахват протеините и захарите. Кафето е сложен продукт, в който има над 1000 химични вещества. Те са отговорни за ароматите и вкусовите качества на напитката. Затова е и необходимо още нещо, за да може да бъде извлечен кофеинът, но да останат непокътнати тези химични вещества.

Заглавие

Go to Top