КАФЕ НА ФИЛТЪР ДОЗИ

Начало/Кафе/КАФЕ НА ФИЛТЪР ДОЗИ
 • Купи Детайли Quick View
 • Купи Детайли Quick View
 • Купи Детайли Quick View
 • - 20%
  Купи Детайли Quick View
 • - 20%
  Купи Детайли Quick View
 • Купи Детайли Quick View
 • Без наличност
  Детайли Quick View
 • Купи Детайли Quick View
 • Купи Детайли Quick View
 • Купи Детайли Quick View
 • Купи Детайли Quick View
 • Купи Детайли Quick View
 • Купи Детайли Quick View
 • Купи Детайли Quick View
 • Купи Детайли Quick View
 • Купи Детайли Quick View

Кафе на филтър дози

Продуктовата иновация в използването на кафе на филтър дози в обикновените еспресо машини, набира все по-голяма популярност. Това е така, поради изключително лесното приготвяне на качествено еспресо. Известни още под името чалди или просто подс(coffee pods), моно дозите гарантират запазване на качеството и аромата на прясно смляно кафе. И всичко това без дори да се налага да сменяте своята еспресо кафе машина! Ако и Вие, както много други хора, търсите моно дози кафе  – намерихте ги! Ние от Cafeteria.bg сме се погрижили да откриете бързо и лесно кафето, което търсите онлайн. Можете да направите своя избор на качествено кафе измежду марките COVIM, PERA, Garibaldi, Mokaflor, Julius Meinl, Vandino и Miko. Вашата поръчка ще пристигне директно в дома или офиса, с безплатна доставката за поръчки над 60,00 лв.

Кафе дози – удобно и лесно решение за дома и офиса

Има много хора, които предпочитат да си правят мляно кафе, но сутрин не им се занимава с потенциалната бъркотия, която може да направят. Кафето на зърна винаги е другата опция, но машините, които мелят сами са доста по-скъпи от останалите на пазара. А ползването на мелничка за кафе може да доведе до същата бъркотия, която искаме да избегнем на първо място. Тогава как да си направим хубаво, мляно кафе, без да рискуваме да изцапаме цялата къща? Много просто – с кафе дози. Ако не сте чували досега за тях, нека ви запознаем и разкажем малко повече за кафе дозите. В края на тази статия може и да решите, че има доста по-удобен и лесен начин от кубинската кафеварка!

Кафе дози 1 - лате

Кафе дози – опитайте

Какво представляват кафе дозите?

Кафе дозите са индивидуално опаковани хартиени капсули, които се използват в специални машини, пригодени за работа с тях. Кафе дозите представляват 1 чаша кафе и са предназначени за еднократна употреба. Хартиените капсули са всъщност филтърът на кафе дозите, през който преминава първо водата и после готовото кафе. Във вътрешността си, кафе дозите имат мляно кафе на марката, която сте си избрали.

Кафе дозите работят с машини, които не създават налягане за да направят кафето. За разлика, стандартните машини, които работят с капсули или мляно кафе приготвят напитката под налягане. Кафе дозите са много компактни и удобни и може да се използват навсякъде. Те варират в размер от 55 до 70 милиметра, като той се определя от производителя. А съдържанието на мляно кафе в кафе дозите варира от 8 до 12 грама. Това ви дава по-малко отпадък за сметката на по-интензивен вкус и по-добро извличане на кафето.

Те са изключително лесни и удобни за употреба и компактни за съхранение. Кафе дозите са предшественикът на капсулите, но за разлика от тях, кафе дозите не са изработени от пластмаса. След употреба, те са изцяло био разградими и не замърсяват околната среда и природата. Машините, които работят с кафе дози за много подходящи за офиса, защото няма нужда от специално обучение как да се работи и поддържа системата. И не само това – кафе дозите са предварително опаковани, което означава, че рискът да направите бъркотия навсякъде с мляно кафе или да изсипете пакета на зърна не съществува! Опаковани по единично в защитена среда, кафе дозите са санитарни и чисти.

Много важно нещо, което трябва да запомните, когато използвате кафе дози! Машината ви прави горещо кафе, тоест използва гореща вода. Това естествено загрява кафе дозите и след като приключите приготвянето на вашата напитка трябва ВНИМАТЕЛНО да отстраните кафе дозите от тяхното място. Веднага след приключване на процеса на приготвяне, кафе дозите парят и трябва да сте особено внимателни при почистването на машината. По-голямата част от кафе дозите имат специално „краче“ на филтъра, което помага да го хванете и да го изхвърлите в контейнера. Ако избраните кафе дози нямат такова, то тогава препоръчваме да изчакате 1 минута и след това да отстраните кафе дозите от вашата машина.

Почистването на кафе дозите след приключване на процеса на приготвяне на кафе е много важно за живота и хигиената на вашата машина. Ако оставите кафе дозите в машината и се сетите чак на следващия ден, че не сте ги почистили, те може да са засъхнали и залепнали по металния корпус. Това, от своя страна, може да доведе до късане на хартиения филтър и разпръскване на мляно кафе навсякъде. Оставянето на кафе дозите в машината е неправилно и от хигиенна гледна точка – тъй като температурата е висока и влажността е голяма, може да се създаде предпоставка за развитие на различни бактерии и микроорганизми. За да сте максимално сигурни, че кафето ви е истински чисто препоръчваме премахване на кафе дозите след приготвяне на напитките и редовно почистване и дезинфекциране на машината поне 1 път седмично. И не на последно място идва скъсяването на живота на машината. Макар и да е създадена да работи с гореща вода и пара, оставянето на кафе дозите след приготвяне на напитките ви води до ускоряване на процесите на корозия, нарушаване на повърхностния слой на машината и други технически проблеми.

Кафе Дози 2 - предложение

Кафе Дози – предложение

Как да изберете подходящите кафе дози?

Макар и по-голямата част от кафе дозите да се изработват в стандартен размер, подходящ за всички машини, уверете се, че избраните от вас кафе дози се събират във вашата машина. Прекалено големите кафе дози няма да позволяват на системата да се затвори и, съответно, няма как да работи. А прекалено малките като размер кафе дози може да съдържат по-малко количество мляно кафе и, съответно, вкусът няма да е този, който очаквате и с който сте свикнали. В повечето случаи размерите на кафе дозите са указани от марката и всички видове от един и същи производител са с еднакъв размер.

Защо да изберете кафе дози?

Ако се колебаете дали искате машина с кафе дози или капсули или предпочитате класическите модели с мляно или кафе на зърна, ние сме събрали няколко основни предимства на кафе дозите:

 • С тях ще получите вкусно кафе, без професионалната помощ и намеса от обучен професионалист.
 • С кафе дозите, мляното кафе се запазва свежо по-дълго време и вкусът и ароматът са по-насители;
 • Кафе дозите използват значително по-малко пластмаса от капсулите, което ги прави по-екологични. С тях имате минимален отпадък и намалявате необходимостта да почиствате след като си направите чаша кафе;
 • Кафе дозите ви пестят време. Не се налага да чакате, докато се смели кафето или да зареждате кубинската си кафеварка от вечерта, за да е готова за сутринта. Просто отворете пакетчето, поставете кафе дозата в машината и пуснете;
 • Не на последно място – кафе дозите елиминират стресът и шумът от машините за мелене на кафе или кафемашините с такъв механизъм. Ако вашето семейство обича да си поспива до късно, но вие сте по-ранобудни от тях, искате да започнете деня си с чаша горещо кафе. Но няма как да си направите чаша кафе без да рискувате да събудите всички вкъщи. С кафе дозите шумът е минимален, а вие можете да се насладите спокойно на вашето кафе, преди децата да са станали!

Какво представляват кафе дозите?
Как да изберете подходящите кафе дози?
Защо да изберете кафе дози?

Заглавие

Go to Top