КАФЕ НА КАПСУЛИ

Начало/Кафе/КАФЕ НА КАПСУЛИ

Търсите кафе на каспули?

Какво по-практично и удобно от предварително премерени, смляни и готови за употреба дози кафе? В тази категория ще намерите голямо разнообразие от кафе на капсули в моно дози. Запазвайки вкусовите качества на прясно смляното кафе, моно дозите гарантират качествено еспресо за секунди, само с натискането на един бутон. Всички те са съвместими с описаните в тази категория видове кафе машини. Продуктите от категория кафе на капсули съдържат ясно описание за съвместимосста си с конкретната система. В каталога на Cafeteria.bg ще намерите едни от малкото на пазара в българия капсули, съвместими със ситемите на Dolce Gusto. Ако търсите качествено италианско кафе, съвместимо с други кафе машини като Nespresso, Lavazza Blue, Lavazza Espresso Point, A Modo Mio или Caffitaly, значи сте на точният адрес. Вашата поръчка ще пристигне директно в дома или офиса, с безплатна доставката за поръчки над 60,00 лв.

Кафе капсули – удобство за всеки дом и офис

В забързаното ни ежедневие се нуждаем от бързи и практични решения за всичко – от начина, по който си мием зъбите до транспорта ни до работа. Затова вкъщи имаме електрически четки за зъби и използваме коли под наем за да стигнем бързо и лесно до работа. Ефективността вече може да се пренесе и в процеса на правене на кафе. Вече няма нужда да чакате машината да ви смели кафето или да трябва да внимавате да не направите бъркотия, докато все още не сте се събудили. Оставете всичко това в миналото и просто изберете кафе капсули. Тази алтернативна на мляното и кафето на зърна ви гарантира, че с кафе капсулите всяка сутрин ще се наслаждавате на чаша хубаво кафе, без стрес и нерви.

Кафе капсули 1 - утро

Кафе капсули – за едно прекрасно утро!

Предимства на кафе капсулите

Нека първо започнем с ясните предимства на кафе капсулите пред разтворимите предложения. Разтворимото кафе има своите плюсове, като лесно за употреба, изгодно като съотношение цена количество и дълготраен аромат, дори след като отворите кутията. Но няма какво да си говорим, разликата във вкуса и аромата на разтворимата опция и кафе капсулите е огромна.  И всъщност знаете ли, че за да си направите кафе капсули се изискват много по-малко стъпки, от колкото да си направите чаша разтворимо кафе? Точно така! Машините, които работят с кафе капсули са създадени за да направят напитката ви с перфектната температура за пиене. Така в момента, в който кафе капсулата ви е готова, вие можете смело да отпиете от чашата, без да се страхувате, че ще се опарите или изгорите. А ако сте по-чувствителни към топлината – машините за кафе капсули често имат и възможност за регулиране на температурата. Ако трябва да сравним кафе капсулите с разтворимото кафе, при него трябва да изчакате водата да заври, да смесите и да изчакате да изстине, преди да е годно за пиене. Този процес може да отнеме до 10 минути, а както вече казахме – Никой няма време да чака толкова!

Много хора смятат, че кафе капсулите не могат да се сравняват с мляното кафе или това на зърна. Но всъщност, кафе капсулите съдържат в себе си мляно кафе, разделено на единични дози. Именно фактът, че кафе капсулите са създадени да си направите 1 чаша кафе ги прави предпочитани, защото те запазват аромата и свежестта на кафето до момента, в който вие решите, че искате да си направите! Мляното кафе губи част от аромата и вкуса си още докато се опакова, а след като се отвори, трябва бързо да се консумира преди съвсем да се изпари. Единствено кафето на зърна може да бъде пряк конкурент на кафе капсулите, но и то има своите недостатъци. Кафето на зърна изисква да имате машина, която да може да го смели или да имате отделна мелачка. Често и двата уреда са доста шумни, което не ви позволява да си направите кафе рано сутрин или късно вечер, когато семейството ви все още спи. Този проблем не съществува с кафе капсулите. Машините загряват безшумно и единственото, което чувате е звукът при перфорация на кафе капсулите и кафето във вашата чаша! Друг недостатък на кафето на зърна е, че или кафе машината ви ще бъде по-голяма (защото ще има и модул за мелене) или ще се нуждаете от втори уред, който също трябва да съхранявате някъде! Машините, които работят с кафе капсули са създадени да са компактни и да не заемат много място. А кафе капсулите можете да съхранявате навсякъде – в оригиналните им кутии, в купа на масата или в удобни и практични системи за съхранение.

Като минус на кафе капсулите можем да отбележим само факта, че са изработени от пластмаса. За да сме отговорни към природата е важно да почистваме нашите кафе капсули и да ги събираме и изхвърляме отделно. За щастие компаниите, използващи и изработващи кафе капсули непрестанно се развиват в тази насока. Надяваме се до няколко години да можем да използваме само биологично разградими кафе капсули, които да ни позволяват да се наслаждаваме на хубаво кафе без угризения!

Кафе капсули 2 - предложение

Кафе капсули – предложение

Видове кафе капсули

Можем да разделим кафе капсулите, условно, на 2 големи вида:

  • Кафе капсули, спрямо марката или системата за правене на кафе – има няколко основни марки, които са се заели с нелеката задача да създадат машини за кафе капсули. И всички те са успешни, удобни, лесни за използване и изключително практични. В момента на пазара можете да избирате между машините на Nespresso, Nescafe Dolce Gusto и Lavazza. Те са сред водещите марки, създатели на машини за кафе капсули. Сигурни сме, че можете да намерите и алтернативи, но те със сигурност не са толкова добри колкото оригиналите. За да сте сигурни, че кафе капсулите, които си купувате, ще ви свършат работа, е важно да проверите каква е вашата кафе машина и дали избраните от вас кафе капсули са съвместими с нея. В момента много кафе брандове се съобразяват с тези 3 компании и често избират една от тях, с която да си партнират за направата на кафе капсули. Например, през последната година популярни имена като Costa Coffee и Starbucks създадоха кафе капсули, които са съвместими със системата на Nescafe Dolce Gusto. Така че независимо дали кафенетата работят или не, вие можете да се наслаждавате на любимата напитка в удобна кафе капсула!
  • Кафе капсули спрямо вкуса, дължината на напитката и степента на изпичане – разбира се, че трябва да отбележим и различните видове и вкусове кафе капсули. Те могат да се разделят по много и различни критерии – спрямо интензитета на изпичане на кафето имаме по-слаби и по-силни блендове. Спрямо дължината на кафето имаме кафе капсули за италианско еспресо и за кафе лунго. Дали обичаме мляко или не си личи по това дали си купуваме кафе капсули кортадо, лате или капучино. А може би искаме да поглезим и децата си. Не, за тях не купуваме кафе капсули, а вкусен горещ шоколад или смразяващ студен чай. Кафе капсулите се предлагат в такова разнообразие, че няма как да не намерите поне 1 вкус, който да ви хареса!

Опитайте още днес и изберете вашите кафе капсули от cafeteria.bg!

Предимства на кафе капсулите
Видове кафе капсули

Заглавие

Go to Top