За Nespresso

В категория за Nespresso ще откриете изцяло съвместими кафе капсули на известни италиански производители. Насладете се на истински италиански вкус.

В началото системата няма особен успех. В края на 80-те години с нейния маркетинг не се заема Жан Пол Гаярд. Така в началото на 90-те години машините Nespresso започват да се произвеждат и разпространяват в Швейцария и Италия, а в последствие и по целия свят. През 1996г. Nestle за първи път патентоват своята авангардна система. Дълги години Nestle държат всички патенти, свързани със системата им, но през 2012 г. те започват да изтичат.

По ирония на съдбата, една от фирмите конкуренти на Nestle е ECC (Ethical Coffee Company), основана от бившият СЕО на Nespresso Жан Пол Гаярд. През 2015 г. именно Гаярд внася оплакване в съда в Париж срещу Nestle за нарушаване на патент. Според фирмата на Гаярд, Nestle действат директно срещу конкуренцията с една от машините си. Те инсталират устройство, смачкващо всички капсули, които не са произведени от Nespresso. Според Гаярд това е довело до загубата на 150 милиона евро за неговата фирма от 2010 насам.

След изтичането на патента на пазара започват да се появяват и други, по-достъпни марки капсули с кафе, съвместими със системата. В България могат да се намерят няколко различни марки. От вносителя  споделят, че капсулите се приемат много добре от потребителя, заради разнообразието от вкусове в различни блендове и едносортови кафета. Капсулите са със съдържание в рамките на 5.0-5.5 гр. мляно кафе, поради което се препоръчва кафето да се приготвя късо. Разберете повече за различните видове капсули и кафемашини съвместими с Nespresso.

Go to Top