КАФЕ НА ЗЪРНА

Начало/Кафе/КАФЕ НА ЗЪРНА
 • - 20%
  Купи Детайли Quick View
 • Купи Детайли Quick View
 • Купи Детайли Quick View
 • Купи Детайли Quick View
 • Купи Детайли Quick View
 • Купи Детайли Quick View
 • Купи Детайли Quick View
 • Купи Детайли Quick View
 • Купи Детайли Quick View
 • Без наличност
  Детайли Quick View
 • Купи Детайли Quick View
 • Купи Детайли Quick View
 • Купи Детайли Quick View
 • Купи Детайли Quick View
 • Купи Детайли Quick View
 • Купи Детайли Quick View

Кафе зърна

Направете своя избор между голямото разнообразие на разфасовки и блендове кафе зърна. Ние Ви предлагаме висококачествени продукти, подходящи както за дома и офиса, така и за вендинг автомати. Работим с максимално качествени продукти на водещи европейски марки  Covim, Pera, Garibaldi, Vandino, ICS, Pelican Rouge, Simat, Illy, Memento, Julius Meinl, Hansa, Pellini, Ecaffe, Mokaflor, Dallmayr и др. Предлагаме доставка до Вашия офис или дом. Изберете от големия асортимент и най-добрите марки на оптимално ниски цени. Безплатна доставка за София и страната за поръчки над 50.00 лв.

За всички Вас, за които приготвянето и консумирането на кафе не е просто ежедневие, а тайнство, Cafeteria.bg предлага голямо разнообразие от изключително, висококачествено, италианско кафе на зърна. Само този, който е усетил удоволствието от това сам да смели и приготви любимата си кофеинова напитка, може да каже, че знае какво е истинското удоволствие от пиенето на кафе.

Cafeteria.bg Ви очаква!

Кафе на зърна – за ароматен старт на деня!

Няма нищо по-приятно от чаша хубаво кафе, с която да започнем деня. Но за да сме доволни от това, което пием, трябва да знаем каква суровина използваме. Много професионалисти в областта и баристи се обединяват около едно и също твърдение – нищо не се сравнява с използването на кафе на зърна. Смилането на ядката на момента има много и различни преимущества, а вкусът е просто несравним. Ако не знаете защо е по-добре да си купувате кафе на зърна, то тогава останете с нас и ще ви разкажем!

Кафе на зърна 1 - близък план

Кафе на зърна – неповторим вкус!

Кафе на зърна срещу мляно кафе – битката между удобството и вкуса

Всеки един любител на напитката е опитвал кафе на зърна и мляно кафе и знае много добре каква е разликата. Чаша кафе, направена от току що смляно кафе на зърна се отличава с дълбочина на вкуса и по-силен и свеж аромат. Предварително смляното кафе на зърна е удобно и предпочитано от много домакинства, които нямат машина за мелене или кафе машината им работи само с мляно кафе, но с времето то губи голяма част от аромата си и вкусовите му качества се променят значително. Това не означава, че не можете да направите малка инвестиция за мелачка на кафе на зърна и всяка сутрин да пиете любимата си напитка с по-добър и приятен вкус. Няма да се опитваме да ви убеждаваме, че кафето на зърна е по-добрата опция. Просто опитайте и веднъж усетили разликата ще искате всеки ден да пиете само кафе на зърна!

Основни видове кафе на зърна

Когато пазарувате в супермаркета или в специализиран магазин за кафе на зърна винаги ще намерите само печен вариант. Основната разлика при кафето на зърна идва от самия сорт, който ще изберете. Основните сортове кафе на зърна са Арабика, Робуста и Либерика, като разбира се можете да избирате и от различни блендове (микс между два и повече вида кафе на зърна). Нека ви разкажем малко повече за различните видове кафе на зърна:

Кафе на зърна 2 - смляно

Кафе на зърна – опитайте!

 • Кафе на зърна Арабика – това е най-често срещаното и използвано кафе на зърна в Северна Америка. То се предпочита от клиентите и от баристите заради по-сладникавия и деликатен вкус. Кафето на зърна арабика е значително по-малко киселинно от останалите видове. Този сорт кафе на зърна се отглежда на висока надморска височина. Знаете, ли че тропическите гори на Бразилия са една от основните причини страната да е един от най-големите производители и износители на кафе на зърна Арабика? Този сорт е доста капризен и изисква много внимание от страна на фермерите, заели се с отглеждането на фиданките. Много важно уточнение за кафето на зърна Арабика е, че вкусът му не е толкова силен и „устойчив“ като другите сортове, което може да доведе до разводняване и загубване на част от вкусовите качества при приготвянето на студени напитки или такива с голямо количество мляко или сметана в тях.
 • Кафе на зърна Робуста – когато говорим за производство и консумация, кафе на зърна Робуста се нарежда на второ място. Този сорт е предпочитан в Европа, Близкия Изток и Африка. Сортът кафе на зърна си заслужава напълно името (robust на английски означава силен, ароматен) тъй като има много силен и специфичен вкус и аромат. Кафе на зърна Робуста се характеризира с много високи нива на съдържание на кофеин, което го прави много по-издръжливо от растението на Арабиката. Кафе на зърна Робуста често се използва за създаване на по-дълбок вкус и на пазара често можете да намерите бленд Арабика и Робуста, при който Арабиката преобладава, а Робустата служи основно за подсилване на аромата. Знаете ли, че най-качественото и добро кафе на зърна Робуста има привкус на шоколад и ром? В крайна сметка можем да обобщим, че кафе на зърна Робуста е подходящо за хората, харесващи силния вкус на напитката и търсещи по-високо ниво на кофеин. А за тези, които не харесват съвсем профила на този сорт кафе на зърна винаги могат да балансират вкуса с добавяне на подсладител или мляко (независимо дали животинско или растително).
 • Кафе на зърна Либерика – на последно място подреждаме и най-рядко срещания сорт кафе на зърна. Либерика расте само в много определен климат и изисква много грижи, което прави производството много трудно и сложно. Много хора, които са опитвали кафе на зърна Либерика описват аромата му като плодов с флорални нотки, а вкусът има някак „дървесен“ привкус. Знаете ли, че преди години кафето на зърна Либерика е било значително по-популярно от днес? Филипините са били сред първите, които да отглеждат и берат този сорт кафе на зърна. А това е довело до огромен ръст в икономиката на страната. Но заради последващи геополитически премеждия, производството на този сорт кафе на зърна спада драстично и той става по-ценен и достъпен само за ценителите.
Кафе на зърна 3 - предложение

Кафе на зърна – доверете ни се !

Какво кафе на зърна е подходящо за вас?

За да се наслаждавате с удоволствие на всяка чаша кафе е важно да експериментирате, за да откриете кой бленд или сорт кафе на зърна ще ви допадне най-много. Ако предпочитате кафето си чисто, без захар, мляко или сметана, но не сте фен на прекалено силния и агресивен вкус, то тогава кафе на зърна сорт Арабика ще е най-доброто решение за вас. А ако сте ценител на дълбокия и наситен вкус, то тогава се нуждаете от бленд кафе на зърна с преобладаващ сорт Робуста. За всички ценители на напитката, на които кофеинът не им понася толкова добре или искат да се насладят на чаша кафе следобед, препоръчваме да разгледат селекцията безкофеиново кафе на зърна. За почитателите на кафе с плътен каймак, пък, препоръчваме кафе на зърна с плътно тяло и добър баланс между сладост и киселинност.

Кафе на зърна от cafeteria.bg

Хубавото кафе на зърна е начинът да започнете вашия ден продуктивно и с усмивка. За вас сме подбрали висококачествени марки кафе на зърна, обичани и предпочитани от много любители и ценители. Опитайте още днес кафе на зърна от cafeteria.bg и първо никога повече няма да искате мляно кафе и второ – ще се убедите в силите на хубавата чаша кафе! За ароматен старт на деня изберете кафе на зърна от cafeteria.bg!

Кафе на зърна срещу мляно кафе – битката между удобството и вкуса
Основни видове кафе на зърна
Какво кафе на зърна е подходящо за вас?
Кафе на зърна от cafeteria.bg

Заглавие

Go to Top