Mokaflor мляно кафе

Начало/Кафе/МЛЯНО КАФЕ/Mokaflor мляно кафе
  • Купи Детайли Quick View
  • Купи Детайли Quick View
  • Купи Детайли Quick View
  • Купи Детайли Quick View
  • Купи Детайли Quick View

През 2020 г. отбелязваме 70-годишнината на Mokaflor! По този повод искаме да ви разкажем нашата история и тази на нашия основател, Васко Бернини.

Девет стъпки. Това беше и все още е разстоянието между първия малък магазин в сгушената, тъмна уличка Chiasso dei Baroncelli и внушителния вход на Piazza della Signoria, площадът-сърце на Флоренция.

През 1950 г. много части на града са все още невъзстановени от последствията на току-що приключилата Втора световна война. Това, обаче, по свой начин придава на града дори още по-драматична красота. Васко Бернини е очарован от малкото магазинче в онази мъничка и тъмна уличка и приема вълнуващото предизвикателство да се отдаде на свое собствено малко начинание, свързано с новата ,току-що възникваща, кафе култура.

Васко взима това решение дълго време преди да поеме малката кафе пекарна, където дотогава работи като счетоводител. В този момент, малкото магазинче е вече привлекателно, но определено има нужда от нов, по-млад дух и свежа динамика. Именно това Васко вижда като своето голямо лично предизвикателство!

Заглавие

Go to Top