Топли напитки

Начало/Топли напитки
 • Купи Детайли Quick View
 • Купи Детайли Quick View
 • Купи Детайли Quick View
 • Купи Детайли Quick View
 • Купи Детайли Quick View
 • Купи Детайли Quick View
 • Купи Детайли Quick View
 • Купи Детайли Quick View
 • Купи Детайли Quick View
 • Купи Детайли Quick View
 • Купи Детайли Quick View
 • Купи Детайли Quick View
 • Купи Детайли Quick View
 • Купи Детайли Quick View
 • Купи Детайли Quick View
 • Купи Детайли Quick View

Чай

Хубавият чай не е напитка, а преживяване. Това най-добре го разбират истинските ценители и за тях не е странно, че в Япония и Китай той е център на ритуали с религиозно съдържание.

Родината на чай (Camellia sinesis) е Югозападен Китай. Първото му споменаване в литературата е около III хилядолетия пр.н.е. Използван първоначално като лекарство, около II-I век пр.н.е. той вече бил търговска стока, а след VIII в. – широко разпространена напитка. През 782 г. китайският императорски двор наложил данък върху производството в размер на 1/3 от добива.

В Европа чаят проникнал по два независими пътя – от Запад и от Изток. В Западна Европа за пръв път го внесли португалски моряци в началото на XVI век, но близо 100 години бил употребяван предимно в португалския кралски двор. През 1610 г. холандци направили втори опит да запознаят Европа с чая, но и този път напитката останала достъпна само за антверпенската и амстердамска аристокрация.

На пазара чаят се дели на две основни категории за качество – „плантационен“ и „премиум“. В първата група са най-фините пролетни пъпки и цели листа, брани на ръка от най-известните плантации. Предлага се неопакован в малки количества. В категорията „премиум“ влизат най-добрите промишлено обработени чайове. Някои по качество се доближават до плантационните.

Най- добрите чайове са при нас – cafeteria.bg

ВАШИЯТ УХАЕН ЧАЙ В CAFETERIA

Чай 1

Чай – история

Желаете да се насладите на чаша благоухаен чай? Дошли сте на точното място. Ние в CAFETERIA се грижим чашата ви чай да бъде не само вкусна и приятна, но и да разтвори сетивата ви, за да се чувствате уютно независимо от сезона. Кой не иска да сподели чаша чай с любим човек? Той е не само вкусен, но и полезен. Без значение какъв вкус ще изберете, вие избирате здраве. Тази напитка е най-консумираната в света след водата. Но с какво е полезна една чаша чай? Както добре знаем, чай се приготвя от отварата на най-различни части на растения, като плодове, листа, корени и цветове, известни със своите лечебни свойства. Ние в CAFETERIA сме се погрижили да се насладите на огромно разнообразие от видове чай. Ще откриете всякакви разнородности; от класически билков през бял, зелен и черен до такъв от най-изкусителни плодове, свежа мента и жасмин.

Виж повече

Вашата чаша чай ще ви осигури енергия, витамини и свежест за целия ден. В едно забързано ежедневие като нашето имаме нужда да успокоим възприятията си, да внесем част от природата в тялото си, за да удържим на препятствията на деня. Затова в CAFETERIA подбираме вашия чай с внимание и любов. Ние избираме природата. За вас сме подбрали както насипен чай, така и такъв в пакетче за да се чувствате комфортно и приятно; за да приготвяте своя чай, както на вас ви харесва. Нашите продукти се произвеждат от доказани световни брандове. Единствено и само с грижа за вас, CAFETERIA залага на най-висококачествен чай, с неустоим вкус и аромат. Сутрин, на обяд, следобед или преди сън – чаша чай ще повдигне настроението ви и ще ободри съзнанието ви. Изберете вас и вашето здраве.

ЧАЙ – НАЧАЛОТО

Чай 2

Чай – полезни свойства

Чай започва да се приготвя още през XVII в. пр. н. е. по време на династията Шан в Китай, когато е служел само за лечебни цели. Според легенди това питие се появява като в кипяща вода са паднали листенца на чаено дърво. Едва по-късно той се популяризира като тонизираща напитка и се разпростира в околните азиатски страни. Оттогава насам тази напитката остава в световната история като едно от най-здравословните и приятни питиета. В днешно време чай се свързва с различни култури и традиции. Има разнообразни рецепти за приготвянето и сервирането му. В началото си тази напитка се е приготвяла единствено от чаено дърво, вечнозелено растение, отглеждано в тропичните и субтропичните области, но днес ние познаваме многократни видове и смесици от различни плодове, билки и растения. Понеже вече готовият за опаковане чай поема околните миризми, ние се грижим продуктът да отговаря на всички критерии за това вие да му се насладите максимално.

КОЛКО ПОЛЕЗНА Е ЕДНА ЧАША ЧАЙ?

Чай 3

Чай – разнообразие от видове

Всички сме чували, че една чаша чай е много по-полезна от всяка друга напитка. Защо обаче е така? Една напитка съдържа изобилие от активни съставки, които са доказано полезни и влиаят благотворно на организма. Все още се водят изследвания за тази напитка, което означава, че тепърва ще се откриват нови и нови полезни ефекти от нея. Например зеленият чай съдържа по-високо ниво на кофеин и тианин, отколкото кафето, но начинът по който се приготвя намалява съдържанието на кофеин. Това прави една чаша чай много по-здравословна от чаша кафе, като минимазира страничните ефекти от кофеина. Тианинът от своя страна намалява умората и сънливостта, без обаче да предизвиква нервност. Така само с една чаша чай на ден, вие може значително да редуцирате психическия стрес и да увеличите мозъчната функция. Редовната употреба на чай има дългосрочен и благоприятен ефект върху организма. Той има положително въздействие върху кръвното налягане, нормализира холестерола и предотвратява сърдечно-съдовите заболявания. Няма значение дали ще изберете насипен чай или такъв в пакетче, ние в CAFETERIA сме се погрижили за богатия ви избор, за да се наслаждавате, докато набавяте на тялото си нужните витамини. Също така само с една чаша чай на ден, вие подобрявате функцията на нервната и храносмилателната система, повишавате плътността на костите, пазите кожата си от вредното влияние на слънчевите лъчи и противодействате със зъбния кариес. Само с една чаша чай на ден. Не е ли това невероятно? Причината за това е, че антиоксидантите в чашата се свързват със свободните радикали и противодействат на тяхното вредно влияние върху организма. CAFETERIA се старае здравето да бъде достъпно и вкусно за всички.

CAFETERIA – РАЗНООБРАЗИЕ ОТ ЧАЙ

Чай 4

Чай от Cafeteria

За вас сме подбрали най-различни видове чай. Те могат да бъдат насипни или в пакетче, изборът оставяме на вас. При нас може да откриете неустоим плодов чай от Чехия с вкус на екзотични плодове и хибискус, който е основно лечебно средство в Индия, и за който по хавайските острови се смята, че произлиза ит рая. Белият ни чай с вкус на ягода и алое пристига директно от Китай – домът на напитката чай. CAFETERIA вярва в корените на продуктите си. Този чай съдържа между 40 и 60 мг кофеин, кото го прави един от най-добрите изрочници на енергия. При нас може да откриете многобройни видове билков чай – релаксиращ от Унгария, успкояващ от Египет и още много. CAFETERIA се грижи да намерите, каквото наистина търсите, без да е нужно да правите компромиси. За вас сме подбрали разтворим чай с вкус на праскова, лимон, горски плод, мента, любимата на всички лайка, с вкус на тропически и цитрусови плодове. Тук ще откриете разнообразие от зелен чай. Антиоксидантен зелен чай от Китай с вкус на боровинка или малина. И не само! За вас сме подбрали релаксиращ чай от Южна Африка с вкус на бял шоколад и ванилия. Белият шоколад действа антидепресивно на организма, а ванилията е полезна за сърцето. Наслада и здраве в едно. В CAFETERIA ще откриете страхотни блендове от специално селектирани билки за възстановяване на силите, подсилване на рекреативния ефект, всички пакетирани в Германия. Чай с вкус на манго и ананас, домашно приготвено сладко, традиционен английски, цейлонски с бергамот и лимон и още.

В CAFETERIA ще откриете всичко това и много други видове висококачествен чай, подбран само и единствено за вас. Вие решавате вкуса, ние гарантираме качеството. Грижете се за тялото си по най-добрия начин, с най-добрите съставки. CAFETERIA се грижи вашата чаша чай да бъде истинско преживяване.

ВАШИЯТ УХАЕН ЧАЙ В CAFETERIA

ЧАЙ – НАЧАЛОТО

КОЛКО ПОЛЕЗНА Е ЕДНА ЧАША ЧАЙ?

CAFETERIA – РАЗНООБРАЗИЕ ОТ ЧАЙ

Заглавие

Go to Top