Възползваме се от употребата на качествен зелен чай от векове и това е съвсем логично, като се имат предвид всички ползи за организма и здравето ни. Резултати от множество проучвания показват, че консумацията на качествен зелен чай може да повлияе положително на здравето на кожата, да помогне при загуба на тегло и да намали риска от сърдечно-съдови заболявания, наред с други ползи. Всички видове качествен зелен чай, с изключение на билковия, се приготвят от изсушени листа на храста Camellia sinensis. Степента на окисляване на листата определя вида качествен зелен чай.

Качествен зелен чай се прави от неокислени листа и е един от най-малко обработените видове чай. Поради тази причина съдържа най-много антиоксиданти и полезни полифеноли. Нека заедно научим повече за зеления чай, важността му и ролята му в нашето забързано ежедневие, както и за ползите от редовната му употреба в следващите редове и на https://www.cafeteria.bg/ , където можете да получите информация и за други ободрителни напитки.

Отслабване с качествен зелен чай 1

Отслабване с качествен зелен чай – възможно ли е?

ОТСЛАБВАНЕ С ПОМОЩТА НА КАЧЕСТВЕН ЗЕЛЕН ЧАЙ

Преглед на няколко проучвания установи, че катехините в качествен зелен чай и кофеинът могат да играят роля в увеличаването на енергийния метаболизъм, което пък може да доведе до загуба на тегло.

Допълнителен мета-анализ на няколко различни механизма за загуба на тегло, предизвикани от полифеноли в качествен зелен чай, предполага, че катехините и кофеинът синергично предизвикват ефекти на загуба на тегло. Въпреки това, въздействието на пиенето на качествен зелен чай върху загубата на тегло е малко вероятно да има клинично значение. Повечето проучвания, които показват малки промени в метаболизма, използват екстракти от качествен зелен чай с изключително високи концентрации на катехини.

ОТСЛАБВАНЕ С ПОМОЩТА НА КАЧЕСТВЕН ЗЕЛЕН ЧАЙ