ОБИКНОВЕНО КАФЕ И ЛУКСОЗНИ МАРКИ КАФЕ

Основните разлики между предварително смляното и пълнозърнестото кафе, предлагано от луксозни марки кафе, се крият в свежестта, вкуса и аромата им. Когато използвате луксозни марки кафе, което е предварително смляно, имате удобството да не се налага да смилате кафето неправилно и прибързано. Лошото, обаче, е, че по този начин отнемате свежестта му, а това не е препоръчително особено за луксозни марки кафе. Ако смелите кафе и го оставяте в пространство в досег с кислород, ще се загубят неговите вкусове и аромати и съответно кафето ще остане не особено пълноценно. Ето защо предварително смляното кафе има лоша репутация за луксозни марки кафе.

Всичко от разнообразието на растението, химията на почвата, времето, количеството на валежите и слънчевите лъчи и дори точната надморска височина, на която расте кафето, може да повлияе на вкуса на луксозни марки кафе.

Именно тези разлики в комбинация с начина, по който зърната биват обработвани след обирането си, допринасят за разликите между обик новено кафе и луксозни марки кафе.

Популярни луксозни марки кафе 1

Популярни луксозни марки кафе, които да опитате

ЕДНА ОТ НАЙ-ПОПУЛЯРНИТЕ ЛУКСОЗНИ МАРКИ КАФЕ

Kopi luwak е едно от най-скъпите кафета в света, продавано за между $220 и $1100 за килограм през 2010 г. Цената, плащана на колекционерите във Филипините, е по-близо до $20 за килограм. Специалното виетнамско кафе от невестулка, което се прави чрез събиране на кафени зърна, изядени от диви цибетки, се продава на 500 долара за килограм. Повечето клиенти са азиатски, особено тези с произход от Япония, Китай и Южна Корея. Някои специализирани кафенета продават чаши сварен kopi luwak за между 35 и 80 долара.

В заключение можем да кажем, е след един бърз поглед на https://www.cafeteria.bg/ и запознаване с масовото разбиране за луксозни марки кафе трябва просто да изградим свой вкус и отношение към напитката. А това, разбира се, става с опитване и изграждане на отношение. Няма как някой да ни убеди, че неговото любимо кафе ще се превърне и в наше такова. Ето защо добре е да сме отворени към вкусови експерименти и бавно, но сигурно да превърнем консумирането на кафе в ежедневието си в изключително преживяване. Само така, благодарение на малките удоволствия, можем да превърнем един привидно обикновен ден в малка еманация на бохемския подход към живота, наслаждението и дори на свободния дух, които винаги ще ни помагат да градим живота и себе си в благоприятни и полезни посоки.

Разгледаите предложенията ни за costa кафе.

ОБИКНОВЕНО КАФЕ И ЛУКСОЗНИ МАРКИ КАФЕ

ЕДНА ОТ НАЙ-ПОПУЛЯРНИТЕ ЛУКСОЗНИ МАРКИ КАФЕ